donderdag 29 augustus 2024

Voorkoop aktie Yara Weide meststoffen 2024

Het nieuwe seizoen staat voor de deur: spreid uw succes met kwaliteit

Een goede oogst begint met een goede start van het groeiseizoen. De voorbereidingen daarvoor starten nu al. Op het juiste moment kwalitatief goede meststoffen (voor een deel) inkopen hoort daarbij. Hiermee spreidt u uw risico en legt u de basis voor een succesvol groeiseizoen: Spreid uw succes!

Naast het spreiden van inkooprisico is ook de kwaliteit van een stikstofmeststof een niet te onderschatten factor van een succesvol groeiseizoen. Hieronder wordt dit verder uitgelegd.

1. Spreid uw risico en zorg voor leveringszekerheid

Door nu een deel van uw meststoffenvoorraad aan te schaffen, kunt u uw risico’s spreiden. Marktomstandigheden veranderen continu en deze veranderingen zijn slecht te voorspellen. Denk bijvoorbeeld aan de recente stijging van de gasprijzen; wat effect heeft op de meststofprijzen. Spreiding van deze risico is de meest betrouwbare manier om om te gaan met deze veranderingen. Tevens bent u zeker dat u altijd kunt leveren als uw klanten daarom vragen.

Aandachtspunt hierbij is de herkomst van de meststoffen. We zien dat er regelmatig stikstofmeststoffen, met Rusland als herkomst, tegen lagere prijzen worden aangeboden. Ons advies is om lokaal (Benelux/Duitsland) geproduceerde producten aan te schaffen. Zowel kwalitatief, milieutechnisch als moreel lijkt dat een verstandige keuze.

2. Focus op stikstof met zwavel voor de eerste fracties

Voor de eerste fracties van het seizoen raden we aan om meststoffen te kiezen die naast stikstof ook voldoende zwavel bevatten. Zwavel is een essentiële voedingsstof die de opname van stikstof verbetert, wat leidt tot hogere opbrengsten en een betere kwaliteit van gewassen. Daarbij komt dat zwavel juist in het begin van het groeiseizoen slecht beschikbaar is vanuit de bodem zelf. Dit geldt ook bij voldoende bodemvoorraad.

3. Kies voor Yara’s bewezen kwaliteit in Big Bags

Een mooi egaal strooiresultaat wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de meststoffen. Yara staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige meststoffen, handig verpakt in Big Bags voor behoud van de goede strooi-eigenschappen. Big Bags maken verder transport, opslag en voorraadbeheer makkelijker.

4. Haal meer rendement uit uw aankoop met YaraPlus Premium

Elke ton Yara product levert u extra voordeel in het Yara bonusprogramma, YaraPlus Premium genaamd. Door de factuur van uw leverancier te ‘uploaden’ in YaraPlus Premium worden bonuspunten toegekend aan uw persoonlijke account in YaraPlus. Daarmee kunt u sparen voor handige tools en allerhande gadgets. YaraPlus is het ‘all-in-one' platform rondom bemesting. Naast YaraPlus Premium is er van alles rondom bemesting te ontdekken in YaraPlus. Ga naar yaraplus.nl/premium

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.